Skellefteå Paintball

Skellefteå Paintball

Om Paintball

Här tänkte vi skriva lite om paintball och lite annat roligt som vi kommer i kontakt med!

Paintball

Paintball nyheterSkapad av Fredrik mån, augusti 02, 2010 15:46:08

Sitter o funderar lite om allt man fått vara med om sen man började spela paintball. Började lira på skoj med vänner o sen på högre nivå med tävlingar runt om i norden. Alla trevliga o hjälpsamma vänner man fått via paintball skulle kräva en hel sida att skriva ner. Gillar man fart o adrenalin så måste det vara den ultimata sporten. Sen jag började spela 1993 så har jag varit med om en olycka, o det beror inte pga just paintball utan mera det att man ej ska gränsla en stubbe..... Så olycksrisken är minimal så länge man tänker på att alltid ha mask på samt använda pip plugg utanför banan.

Finns ju mängder med spel former också. Förr var 10-manna populärt på tävling men numera är det alltid 5-manna lag i tävlingssammanhang.

Under uthyrning kör man oftast capture the flag. Då har man ett mål att gå efter fastän det oftast slutar med att man markerar alla i motståndarlaget.

Sen kan man ju hitta på olika varianter, bara fantasin sätter stopp.

Numera finns det gott om klipp på bla youtube för dom som vill kolla på tex tävlings spel. Finns ju även mängder med olika markörer o tillbehör .

Det man ska tänka på om man tänker köpa utrustning är att framför allt inte köpa det billigaste. Man får de man betalar för, dvs oftast dålig kvalite o mycke problem. Så lägg hellre en lite större peng från början så slipper man känna att man måste byta upp sig direkt.

För dom som vill tävla så finns det gott om olika turneringar i sverige. Dock dom flesta söderut. Man behöver inte ha den dyraste utrustningen för att spela bra. För det krävs träning med dom man spelar med o man kan köra olika övningar så det inte går så mycke boll tex.

Om ni inte provat att spela så gör de.....Tror inte ni blir besviknasmiley

  • Kommentarer(0)//blogg.skellefteapaintball.se/#post20